Am fotograf, de ce imi mai trebuie cabina foto?

S-a intamplat nu de putine ori sa le recomandam cabina foto ca serviciu suplimentar mirilor care urmau sa aiba evenimentul in locatia noastra ( www.ballroom-andra.ro ) si sa ne lovim de acest raspuns: “Avem fotograful la dispozitie toata seara, ne face cate poze dorim, nu are rost sa luam si cabina foto.”

Si stiti de ce mirii au aceasta reactie gresita? Pentru ca ei nu stiu care este rolul unui fotograf si care este rolul unei cabine foto, cele doua servicii avand misiuni complet diferite.

Fotograful si cabina foto nu sunt acelasi lucru!

Atat fotografii cat si videografii au tendinta de a se concentra toata seara asupra cuplului principal – mirii si a familiilor acestora. Exista totusi si momente in care se deplaseaza si in afara multimii pentru fotografii aleatorii invitatilor, dar de obicei acestea facandu-se in momentele de respiro (pauza intre programele formatiei sau in momentele in care se serveste mancarea).

Singurul moment in care fotograful isi focalizeaza total atentia asupra invitatilor este momentul in care se face primirea acestora, lucru care poate afecta traficul in locatia de nunta. Practic, daca mirii vor dori sa faca o fotografie cu fiecare pereche de invitati in momentul sosirii, se va crea la propriu coada. Iar invitatii in loc sa se bucure de cea mai buna primire stau si asteapta la rand sa faca o fotografie pe care oricum nu o vor folosi niciodata. De asemenea o fotografie la intrare necesita mult timp pierdut – vin invitatii, explicam faptul ca trebuie sa facem o fotografie, ne mutam catre panou, ne punem in pozitie, fotograful trebuie sa verifice daca am iesit bine, le multumim – lucru care poate duce la decalarea programului de nunta. Totodata in fotografia de la intrare sansele ca toti cei 4 subiecti fotografiati (mirii si cuplul de invitati) sa iasa bine in poza sunt foarte mici.

Rolul fotografului este de a capta cele mai emotionante momente: fiecare gest, miscare, zambet, lacrima vor fi imortalizate de catre acesta pe parcursul evenimentului. Misiunea lui este ca mirii sa arate impecabil in toate fotografiile.

Pe scurt, focusul fotografului este pe miri si nu pe invitati. Pe cand cabina foto este destinata aproape exclusiv invitatilor, fiind la dispozitia lor toata seara. Mai ales atunci cand mirii aleg sa le fie adaugata si poza lor pe grafica poze (template) ca sa nu se mai simta constransi sa faca poze la cabina cu toti invitatii.

Asadar, cabina foto are un cu totul alt rol: ea exista sa creeze o atmosfera distractiva si captivanta pentru invitati, fie ei tineri sau seniori. Majoritatea celor care aleg sa inchirieze cabina foto, o fac pentru distractia pe care o genereaza, insa mai sunt si cei care inchirieaza strict pentru marturii si pentru ideea de poze printate instant.

Un alt element de diferentiere intre cele doua servicii, este ca la cabina foto invitatii pot face poze cand doresc si cum doresc, nefiind conditionati de nimic, poze pe care le primesc imprimate pe loc. cabina foto aduna oamenii impreuna si contribuie la crearea de amintiri de neuitat, si noi prietenii.

Totodata, cabina foto este o bucurie si pentru miri, ei primind la sfarsitul evenimentului primul lor album foto de nunta plin cu mesajele si pozele celor dragi care atesta inca o data distractia de la eveniment. In plus acestia vor retrai pentru cateva secunde emotiile de la nunta, cand vor rasfoi printre pozele haioase si mesajele induiosatoare.

Avand in vedere aceste aspecte, este clar inteles de ce cabina foto este un serviciu care adauga valoare oricarui eveniment si de ce in zilele noastre a ajuns un must have!