COVID-19 – CE EFECTE ARE ASUPRA AFACERII CU CABINE FOTO SI CUM PUTEM GESTIONA ACEASTA SITUATIE NEMAINTALNITA

Trecem printr-o perioada dificila, iar industria evenimentelor private si implicit afacerea cu inchirierea de cabine foto, este una din cele mai afectate ramuri, din cauza masurilor de urgenta luate de statul roman. Este o situatie nemaintalnita si multi dintre noi nu stim cum sa o gestionam.

In acest articol incercam sa raspundem pe scurt la urmatoarele intrebari:

  • Ce se intampla cu evenimentele din perioada imediat urmatoare?
  • Cum sa ne comportam cu mirii cu care deja avem contracte semnate?
  • Ce facem cu avansurile incasate in cazul in care evenimentele se anuleaza
  • Covid-19 a adus in tara noastra o serie de masuri, printre care si cea care ne priveste in mod direct pe noi, cei care avem o afacere in domeniul evenimentelor private – interzicerea activitatilor unde au loc adunari de oameni. Starea de urgenta este valabila pana pe data de 13 Aprilie, dar avand in vedere scenariile din celelalte tari afectate de epidemia de Covid-19, preconizam ca masurile vor fi mentinute si in luna Mai.

Astfel noi preconizam ca toate evenimentele din luna Mai se vor amana in totalitate, iar cele din luna Iunie in proportie de 80-90%.

Noi deja am luat legatura cu mirii care aveau fixate nuntile in aceste doua luni in saloanele noastre – Ballroom Andra ( www.ballroom-andra.ro ) si de comun acord le-am reprogramat in functie de datele disponibile.

Analizand evolutia epidemiei si pronosticurile unor analisti, preconizam ca incepand cu luna Iulie atmosfera se va mai relaxa si din August lucrurile vor intra in normal, cel putin in domeniul nostru.

Deci nu exasperati, 95% din evenimente nu se vor anula, ci se vor amana, se vor reprograma pentru o data ulterioara.

  • Acum e momentul in care mirii se tem pentru evenimentul lor, si isi fac griji de ce vor spune invitatii atunci cand ii vor suna sa-i anunte ca reprogrameaza nunta; Acum e momentul ca voi, prestatorii de servicii sa le fiti aproape si sa ii sprijiniti.

Dati-le un mesaj, faceti o postare pe social media adresata lor prin care sa ii linistiti, spunandu-le ca nu este deloc un capat de lume in a-ti amana sau a-ti reprograma nunta. Este ideal ca un eveniment atat de important pentru ei sa aiba loc in vremuri mai blande si mai linistite, asadar o reprogramare nu este decat benefica.

Sfatuiti-va mirii sa discute cu toti furnizorii datele disponibile pentru reprogramare, incepand cu salonul, formatia si restul prestatorilor.

Acesta e momentul in care trebuie sa invatati sa ii incurajati pe miri sa isi faca nuntile si in alta zi decat cea clasica – sambata. Nuntile se pot face si vinerea si duminica; e mult mai important sa aiba o nunta cu furnizori profesionisti vinerea sau duminica, decat o nunta cu furnizori de slaba calitate sambata.

E momentul sa va faceti prezenti, sa le dati mesaje, sa le raspundeti la telefon, nu sa ii evitati. E foarte important sa aveti in vedere ca evenimentele nu se vor anula, ci se vor amana/reprograma; vor fi foarte putin cazurile in care evenimentele se vor anula ( 1-5%).

In momentul de fata, mirii trebuie sa constientizeze ca invitatii se vor bucura daca ii vor anunta ca evenimentul se amana, avand in vedere isteria nationala cu privire la raspandirea virusului. Din nefericire, perioada urmatoare nu este prielnica sarbatorilor colective de niciun tip. Insa acum mai mult ca niciodata trebuie subliniat faptul ca dupa vremuri de rastriste vor urma vremuri de sarbatoare, vremuri in care oamenii vor simti mai mult ca niciodata sa se reapropie de toti cei dragi.

Covid-19 vine si cu o parte pozitiva, pentru ca acum avem ocazia sa ii educam si sa ii sfatuim pe clientii nostri ce alegeri sa faca; e momentul sa facem postari si articole prin care sa ii ajutam sa ia cele mai bune decizii pentru ei (atat pentru cei care ne sunt deja clienti cat si pentru cei care momentan doar prospecteaza piata).

Acum e etapa in care toata lumea e deschisa la solutii.

In aceasta etapa stati alaturi de clientii vostri!

  • Ce se intampla daca totusi unii clienti doresc anularea evenimentului? Ce facem cu avansul incasat?

Initial abordarea voastra trebuie sa fie catre prezentarea variantei de a reprograma evenimentul pentru o data ulterioara, nu catre anularea acestuia. In cazul in care nu sunteti disponibili in acea data sau in cazul in care ei merg pe varianta de anulare, etic ar fi sa le returnati avansul incasat, avand in vedere ca este o situatie de “forta majora”.

Si ca un sfat final: sa aveti in vedere ca acesta pandemie Covid-19 ne impacteaza mentalitatea, lumea se va schimba, partea sociala va avea de suferit si multi se vor muta pe online. Asadar, prezenta voastra in online sa fie de calitate.

Pentru alte informatii ajutatoare te asteptam in Grupul Profesionistilor de Nunti – Wedding Mastery  accesand linkul urmator: https://www.facebook.com/groups/weddingmastery/