Vrei sa cumperi o cabina foto? Afla cum sa iti alegi furnizorul potrivit!

Felicitari! Daca citesti acest articol inseamna ca esti gata sa incepi o afacere usoara, distractiva si foarte profitabila – inchirierea cabinelor foto pentru evenimente private.

Daca esti dispus sa investesti o suma considerabila de bani, nu vrei sa te asiguri ca o faci corect si ca in final vei fi multumit cu decizia pe care ai luat-o? 

Ar fi pacat sa investesti in prima ta afacere si sa primesti o cabina foto care nu este adaptata nici nevoilor tale, nici nevoilor actuale ale clientilor, si in plus nici sa nu ai sprijinul necesar in momentele mai putin  placute in care se iveste o problema, fie de natura tehnica, fie de ordinul relatiei cu clientii, pentru ca toate aceste lucruri te-ar descuraja si te-ar determina sa abandonezi afacerea.

Inainte de a lua decizia de a cumpara e bine sa faci un research in randul “producatorilor” de cabine foto din tara noastra, chiar daca, nefiind o afacere complicata, e recomandat sa ai sprijinul cuiva de specialitate atunci cand te afli in impas sau esti intr-o dilema.

Am scris “producatori” ( intre ghilimele) pentru ca majoritatea celor care comercializeaza cabine foto, importa produsele din China ( poti verifica asta foarte simplu, printr-un search pe site-ul Alibaba.com unde vei gasi aceleasi modele cu cele comercializate de unii “producatori” din tara noastra).

Noi, la cabina foto de vanzare, producem modele UNICE, gandite si proiectate de noi si fabricate in Romania, pentru ca vrem sa sustinem economia romaneasca si sa incurajam tinerii care vor sa o ia pe drumul antreprenoriatului ( acest aspect il vom detalia mai jos, cand vom vorbi de pachetul nostru – Start Up Afacere )

Atunci cand alegeti un furnizor, fie ca e vorba de un furnizor de cabine foto sau de orice alt produs, noi va recomandam sa aveti in vedere urmatoarele aspecte:

1. Istoricul companiei

Verificati daca este o firma noua, daca au experienta in industria evenimentelor si cel mai important aflati cine sunt membrii echipei din spatele companiei, pentru ca e esential sa cunoasteti oamenii cu care veti colabora.

Chiar daca ramura inchirierilor de cabine foto este relativ noua in tara noastra ( din cunostintele noastre prima cabina foto a aparut in Romania in anul 2013 si a fost adusa din SUA de catre cei de la Alto Photobooth, care de curand ne-au devenit clienti), noi, cei de la cabina foto de vanzare, avem o experienta de peste 15 ani in industria evenimentelor private.

Totul a inceput in anul 2004 cand am deschis unul din primele saloane de evenimente din Romania, ajungand in prezent sa detinem 5 saloane ( Ballroom Andra – www.facebook.com/BallroomAndra/), si sa activam in mai multe ramuri ale acestei industrii:

– Cursuri de coaching pentru miri si furnizorii de servicii  www.weddingmastery.ro    

 Productie si vanzari cabine foto www.vandcabinafoto.ro 

– Atelier de creatie florala https://m.facebook.com/Atelierulcuflorisicadouri/

 Inchirieri cabine foto www.facebook.com/cabina.foto.tecuci/

 Restaurant a la carte & Hotelwww.restauranthoteltecuci.ro

2. Renumele companiei

Acest lucru il puteti gasi in review-urile / feedback-ul si parerea clientilor care au achizitionat/colaborat cu furnizorul respectiv.

Pe pagina de Facebook a furnizorului la sectiunea Review/Recomandari puteti vedea parerea celor care au achizitionat produsele. 

Daca pe pagina furnizorului nu apare aceasta sectiune sau nu exista review-uri / recomandari ar trebui sa va puneti un semn de intrebare despre cum decurge colaborarea cu acesti furnizori, si sa faceti o cercetare mai amanuntita.

O alta varianta este sa sunati 2-3 fosti clienti ai furnizorului si sa ii intrebati cum a decurs colaborarea atat pe partea de furnizare ( atitudine, seriozitate, transport etc.) cat si pe partea de servicii post vanzare ( asistenta, suport etc).

Noi la cabina foto de vanzare, suntem transparenti: 

– atat in ceea ce priveste clientii catre care furnizam ( fiecare furnizare fiind postata atat pe social media cat si pe site, astfel incat orice persoana interesata sa poate contacta direct clientul pentru a afla cum a decurs colaborarea),

– cat si in ceea ce priveste partea de review-uri publice ( avem prezente review-uri pe pagina de Facebook cat si testimoniale pe site) pentru a inlatura orice dubiu legat de seriozitatea noastra.

3. Calitatea produselor vandute

Aici e bine sa verificati specificatiile echipamentelor care intra in componenta cabinelor foto cat si calitatea materialelor din care e confectionata carcasa cabinei foto.

Mai multe detalii despre acest aspect puteti gasi intr-un articol de-al nostru de blog : La ce sa fii atent atunci cand cumperi o cabina foto.

4. Asistenta pe care o veti primi odata cu achizitia cabinei foto 

Cu toate ca acest tip de afacere nu necesita cunostinte avansate de fotografie sau de antreprenoriat, sunt necesare cateva notiuni elementare si un business plan adecvat pentru un start rapid si sigur, o abordare corecta si o atitudine pro client care sa asigure succesul afacerii inca din primul sezon.

Observatie!

Fiti constienti ca nu e de ajuns sa cumparati o cabina foto pentru a dezvolta un business, e nevoie de un plan, un coach/mentor si multa, multa munca pentru a avea cel mai bun rezultat.

Si cum majoritatea care incep, sunt la prima lor afacere, deci nu au cunostinte antreprenoriale, noi, la cabina foto de vanzare, am conceput un pachet Start Up Afacere, ce cuprinde atat materiale scrise, cat si consultanta pentru a-i ajuta pe clientii nostri sa aiba un start in forta, iar toate acestea le oferim GRATUIT

De asemenea in acest pachet sunt incluse si cateva accesorii fara de care nu ati putea incepe afacere si ca va scutesc de cheltuieli suplimentare, printre care enumeram:

• set consumabile pentru imprimanta

• kit fundal foto

• set propsuri si accesorii haioase

• template-uri editabile  

• benzi magnetice

Mai multe detalii despre pachetul Start Up Afacere gasiti aici

Pentru ca pe noi ne intereseaza ca afacerile clientilor nostri sa mearga, am creat o comunitate, sub forma unui grup de Facebook – Photo Booth Factory Owners ( dedicat EXCLUSIV clientilor nostri) in care discutam despre orice aspect legat de acest tip de business, unde impartasim idei, solutii la eventualele probleme cu care ne confruntam etc, si unde avem parte de training de la wedding coach-ul Mac Florea (care activeaza de peste 14 ani in domeniul evenimentelor private, si are la activ peste 1000 de nunti organizate)

ATENTIE! Nu va pot da sfaturi utile acestui domeniu, cei care NU au o afacere activa in industria evenimentelor si a inchirierilor de cabine foto.

La fel de importanta este si asistenta tehnica post vanzare, pentru a evita o situatie neplacuta atunci cand va pregatiti / sunteti la un eveniment si apare o eroare / problema pe care nu ati mai intalnit-o si pe care nu stiti cum sa abordati.

De aceea noi, la cabina foto de vanzare, am creat un grup suport pe Whatsapp unde la orice ora si in orice zi cineva din comunitatea noastra va fi acolo sa te ajute in cazul in care ai nevoie. Am ales varianta de Whatsapp pentru ca se pot trimite foarte rapid poze sau video-uri cu eventualele probleme, si este mult mai comod si eficient. 

5. Posibiliatea de rascumpare a cabinei foto 

Noi, la cabina foto de vanzare, am lansat un program nou pe piata din Romania, Buy Back Booth – prin care venim in ajutorul celor care constanta ca acest business nu este pentru ei, si care vor sa renunte la aceasta afacere fara prea mari batai de cap.

Noi garantam rascumpararea cabinei foto in orice moment, fara a cere explicatii 🙂

In incheiere mentionam ca stam la dispozitia oricarei persoane interesate de acest tip de afacere, fara niciun fel de implicare, si suntem gata sa va ajutam sa luati cea mai bune decizie pentru dumneavoastra. 

Tot ce trebuie sa faceti este sa trimiteti un email la contact@photoboothfactory.ro sau sa sunati la 0739.133.133.